Corona protocol

Beste leerling van A-one rijschool,

Zoals je wellicht hebt vernomen mogen rijscholen met ingang van 11 mei de rijlessen op verantwoorde en gepaste wijze hervatten. We zijn blij weer rijlessen te kunnen gaan verzorgen en je weer zo goed mogelijk te kunnen begeleiden zoals je van ons gewend was.

Wij blijven ons houden aan de Richtlijnen van het RIVM en het protocol ‘veilig werken in de rijschoolbranche’. Hierdoor hebben wij aanvullende maatregelen moeten treffen. Zo mogen wij alleen leerlingen toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn.
Voorafgaand aan de rijles zal de instructeur dan ook 2 controlevragen stellen:

1. Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose COVID19 gehad?
2. Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, loopneus, kortademigheid of benauwdheidsklachten?

Worden hier beide vragen met ‘nee’ beantwoord, dan kan de les starten.
Beantwoord de leerling een vraag met ‘ja’ dan kan de les niet doorgaan.

Verder hebben wij de volgende aanvullende maatregelen genomen:
Voor het betreden van de lesauto vragen wij alle leerlingen om de handen te wassen voor aanvang van de rijles en vermijden we fysiek contact, zoals het schudden van de hand.
Als de instructeur een leerling treft met ziekteverschijnselen die op het virus kunnen duiden, dan kan de rijles worden geannuleerd en.

Bedieningsmiddelen (deurhendels, stuur, versnellingspook, handrem, spiegels, hoofdsteun, sluiting veiligheidsgordel, stoelknoppen, etc.) worden door de leerling voor en na elke rijles gedesinfecteerd met desinfecterende doekjes de aanwezig is in de auto.

Het dragen van mondkapjes is vanuit de overheid niet verplicht gesteld voor rijscholen.
Leerlingen de wielen mondkapje te dragen ze moeten zelf voor zorgdragen.
* Leerlingen die een tussentijdse toets of praktijkexamen hadden gepland welke door het CBR was geannuleerd, krijgen voorrang op andere leerlingen.

* Leerlingen die voor de corona-stop actief in de opleiding waren krijgen voorrang op leerlingen die voor de corana-stop, langer dan een maand, geen rijlessen hadden gevolgd.


Wij doen er alles aan om zo snel mogelijk vanuit de lockdown naar een normale plannings-situatie terug te keren, maar we zijn ook erg afhankelijk van het CBR. 
Wanneer het CBR weer examens voor personenauto’s gaat afnemen is nog onbekend. Voor meer informatie betreft het CBR kijk op

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met A-one rijschool.

Hartelijk dank voor jullie begrip!

Met vriendelijke groet,

A-one rijschool Yamma